Albert: Diderichstraat opnieuw open voor het verkeer

Publication date
05.09.2024

Goed nieuws voor de buurtbewoners van de werf aan station Albert: sinds vrijdag 30 augustus is de Arthur Diderichstraat opnieuw toegankelijk voor voertuigen en fietsers vanuit de Ducpétiauxlaan. De installatie van een nieuwe rook- en ventilatieroosters is er ondertussen afgerond. 

 

Hoewel de rijweg is vrijgemaakt, blijven er nog enkele werfhekken aanwezig op de voetpaden. Die restanten van de werfzone zullen verdwijnen begin september zodra de laatste afwerkingen aan de trottoirs zijn gebeurd. 

 

De tijdelijke afsluiting van de straat was nodig om nieuwe rook- en ventilatieroosters te installeren. Het gaat om een belangrijke installatie voor de veiligheid in het gerenoveerde station Albert. Via deze roosters kunnen de ondergrondse ruimtes correct verlucht worden en als er brand uitbreekt, blijft de rook niet ondergronds hangen. 

 

Nieuwe lift in aanbouw

 

In de Albertlaan zijn nog nieuwe rook- en ventilatieroosters in aanbouw. Het einde van deze werkzaamheden is gepland eind dit jaar. Op dat moment zou de resterende werfzone op de Albertlaan ook ontmanteld kunnen worden. 

 

Dan is er ook nog de werfzone op de hoek van de Besmelaan met de Alsembergsesteenweg. De werfhekken zouden ook hier moeten verdwijnen eind 2024 of begin 2025 wanneer de stationstoegang hier opnieuw open gaat en de nieuwe lift die er in aanbouw is, in gebruik kan worden genomen. Het gaat om de tweede van in totaal vijf geplande liften, na de opening van een eerste op het Albertplein, aan de kant van de Jupiterlaan. 

 

Voor recente foto's van de werkzaamheden, boven- en ondergronds, kan je terecht op deze pagina. Wens je op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de werf Albert? Schrijf je dan in voor onze nieuwebrief, of op onze Whats-Appverzendlijst.