Uitgraving station Toots Thielemans gaat door tijdens bouwverlof

Publication date
16.07.2024

Geen zomerpauze voor de werkzaamheden in de Stalingradlaan. De uitgravingswerken van het toekomstige station Toots Thielemans gaan onverminderd door. De tunnel onder de Jamarlaan is ondertussen helemaal uitgegraven. 

 

Traditioneel liggen bouwwerven enkele weken stil in de zomervakantie. Dat is ook dit jaar het geval voor verschillende metrowerven in Brussel, zoals die voor de uitbreiding van het Centraal Station of die voor de verbouwing van het station Albert. De werf Toots Thielemans vormt dit jaar een uitzondering. De werfzones in de Jamarlaan en in de Lemonnierlaan liggen weliswaar stil, maar in de Stalingradlaan is er geen sprake van een zomerpauze. De uitgraving van het toekomstige station gaat er onverminderd door. Lees het buurtbewonersbericht dat werd verspreid via WhatsApp. 

 

Bouwheer MIVB en de aannemer sloten een akkoord om de afvoer van grond niet te onderbreken. Op die manier kan deze activiteit binnenkort worden afgerond. Net voor het bouwverlof werd de uitgraving van de nieuwe tunnel onder de Jamarlaan voltooid. Binnenkort zal dit ook het geval zijn voor het nieuwe metrostation. De vooruitgang van de werkzaamheden kan gevolgd worden via een toegewijd artikel dat regelmatig wordt geactualiseerd. Op ons YouTube-kanaal vind je ook recente reportages

 

Nog dit: in aanloop naar het bouwverlof werd de werfzone Lemonnier een beetje geoptimaliseerd. Ter compensatie van de uitbreiding van de werfzone ter hoogte van het Zuidpaleis, werd een stukje publieke ruimte teruggegeven in de Rogier van der Weydenstraat en werd het voetpad verbreed in de Lemonnierlaan ter hoogte van de huisnummers 100-120.